Ön a(z) 2352670. látogatónk,  és 1394. a mai napon
   Rovataink: Tánc >> Zarnóczai Gizella >>
  Kezdőlap   
  Kereső   
  KAPCSOLAT   
   Képzőművészet
   Zene
   Irodalom
   Film
   Tudomány
   Színház
   Opera
   Tánc
   Jó helyek...
   In memoriam...
   A kötetről
   Építészet
   Kritikák
   Zarnóczai Gizella
   Markó Iván
   Juronics Tamás
   Finta Gábor
   Kocsis László Szunyog


(1929-2019)
(1933-2019)


(1899-1996)
(1935-2013)


(1916-2018)

(1930-2016)


(1928-2001)

(1910-2002)

(1924-2013)


(1911-2011)

  Instagram

Az alternatív színházi szemle legjobb női előadója: Zarnóczai Gizella

Hollósi Zsolt - 2004. július


A szegedi balettegyüttes vezető táncosa volt Zarnóczai Gizella, aki szakmai nyugdíjba vonulva, kicsit keserűen hagyta el a várost. Budapesten kezdett új életet, ahol hamar felfedezték a színházak, elhalmozták jobbnál jobb szerepekkel. Nemrégiben érdemes művészi címmel tüntették ki, a múlt héten pedig a szegedi alternatív színházi szemlén nyerte el a legjobb női előadó díját.


 


Amikor sikeres táncosnőként Gaál Erzsébet kérésére elvállalt egy szerepet a Bernarda Alba háza szegedi előadásában, emlékszem, kicsit félt a színészi feladatoktól. Nehéz volt váltani?

Igazából nem. A legnehezebb színészi feladatom Sarah Kane Megtisztulva című horrorisztikus darabjának főszerepe volt, amit Zsótér Sanyi rendezésében vittunk színpadra. Nagy kihívás volt, mert épp a szeptember 11-e utáni napokban mutattuk be. Meztelenre kellett vetkőznöm benne, és akkor valahogy pszichésen nehezen tudtam megfelelő állapotba kerülni. Máig óriási sikerünk van a Vagina monológokkal, amit már majdnem százszor játszottunk a Thália Színházban. A következő évadban is műsoron marad.Szereti a nyers, szókimondó darabokat?


A Vagina monológokban abszolút átélhető számomra egy középkorú nő saját magához és a férfiakhoz fűződő viszonya. A színpadon bármit bevállalok, az persze más lenne, ha nekem kellene egy pszichológusnál ülni, a saját életemről beszélni, és megfejteni, mi a bajom.


Hogyan fogadta a Szegedi Alternatív Színházi Szemle díját?


Azért örültem nagyon, mert nem ugyanazok az emberek ítélkeztek, akik általában szoktak. Kicsit furcsa volt újra Szegeden lenni. Minden elmúlik – ezt éreztem. Nem kell elfelejteni a dolgokat, de nem vagyok nosztalgiázó típus. Enyhe szorongás volt bennem, amikor Szegedre indultam, mert megbántottan mentem el. A produkciókat viszont jó volt játszani. Meghatódva láttam, milyen sokan kíváncsiak ránk. A Régi Hungária nagytermének hangulata csodálatos - még így lepusztultan is.

   


Milyen kapcsolata maradt Juronics Tamás társulatával?


Nem sok. Illetve mégis: Kalmár Attilával együtt dolgozunk Pesten Bozsik Yvette Bál című darabjában, amivel augusztus 6-án Szegeden vendégszereplünk a Ságvári gimnázium udvarán. Aki egy igazi szórakoztató darabra vágyik, nézze meg.


A jövő évadban is rendszeresen játszik?

Hála istennek igen! Szükségem is van rá, hogy kiegészítsem a nyugdíjamat. Egyébként is imádok is dolgozni, óriási szerencsém van, mert folyamatosan olyan alkotókkal hoz össze a sors, akikkel élvezet a munka. Persze nagyon nehéz ma a független, alternatív színházak helyzete, mert a pályázatoktól függ a létük, ezért teljes bizonytalanságban élnek.

Pécsett és Szegeden hosszú ideig összetartó társulatban dolgozott. Hogy ízlik a szabadúszó életforma?


Amikor felköltöztem Pestre, eleinte rosszul éreztem magam, nehezen szoktam hozzá. A jó találkozások miatt azonban megszerettem ezt a fajta szabadságot.


Mi a titka, hogyan lehet ötvenen túl is ilyen formában lenni?


Nincs titok. Egyszerűen nagyon szeretem a munkám. Fantasztikus dolgok történtek velem az elmúlt években. Köszönetet mondok a sorsnak, vagy az istennek, hogy sok mindenért kárpótolt.Hollósi Zsolt
HirdetésAjánló

Lőrincz Katalin
Csákvári Krisztián
 Sztathatosz Sebestyén

Zalán Tibor
Kulka János
Velenczei Tamás
Juronics Tamás
László Zsolt
Kerek Ferenc
Bernáth Árpád
Alföldi Róbert
Pataki Ferenc
Szathmáry Gyöngyi
Szecsődi Ferenc
Szörényi László
Zsótér Sándor
Marton Éva
Schiff András
Nádas Péter
Fried István
Frank József
Lengyel András
Somfai László
Temesi Mária
Fritz Mihály
Sejben Lajos
Szonda Éva
:: Hollósi Zsolt 2006-2019 - e-mail : hollosizs@gmail.com / info@hollosizsolt.hu
www.hollosizsolt.hu